top of page

ИНДУСТРИИ

ХРАНИ И НАПИТКИ

Храните и напитките са основно направление в дейността на Астрон Кемикълс България. С нашите разнообразни партньори се стремим да предоставим качествени продукти и техническа подкрепа за нашите клиенти. Към момента можем да предложим продукти и услуги в следните подсектори:

Растителни протеини, нишестета и фибри

Млечни продукти

Ензими и емулгатори

Фосфати и пропионати

Лактати и млечна киселина

Какаови продукти и подсладители

Енологични материали

Аромати и оцветители

Консерванти, стабилизатори и киселинни регулатори

 

За повече информация можете да се обърнете към нашите специалисти:

Пламен Узунов p.uzunov@astronchemicals.bg  

Юлиян Димитров y.dimitrov@astronchemicals.bg

Галина Капралева g.kapraleva@astronchemicals.bg

ФАРМАЦИЯ И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

В сектор фармация и хранителни добавки, можем да предложим различни видове активни съставки, ексипиенти, лактоза, витаминни премикси, ензими, минерали, полифеноли, колаген пептиди, микрокристална целуоза, овкусители и оцветители. 

Наши партньори са фирми като, JRS Pharma, Meggle Pharma, Gelita, Fytexia, Productos Aditivos и др.

За повече информация:

Веселин Трифонов v.trifonov@astronchemicals.bg

КОЗМЕТИКА И ДЕТЕРГЕНТИ

Дългогодишният ни опит в областта на търговията с химически продукти и суровини за производство на козметика, парфюмерия, детергенти, ароматизатори, мокри кърпи, тоалетна хартия и др.  ни дава възможността да предоставим на нашите клиенти продукти, отговарящи на европейските норми и изисквания, с гарантирано високо качество. Работим с широко портфолио от различни доставчици на: 

парфюмни композиции и капсули

натурални съставки - активни и галеник

етерични / есенциални масла 

различни видове екстракти

прополис, восъци и козметични естери

екстракти от водорасли и охлюви

витаминни премикси и кофеин

хиалуронова киселина (различни видове) 

ланолин, арбутин, алантоин, бизаболол, серамиди, есцин, пантенол, цинк пиритион

натурални заместители на найлон, полиетилен, силициеви абразиви 

натурални заместители на борон нитрид, карбомери и силиконова пудра

натурални съставки за козметика против бръчки 

различни видове алгинати

съставки за мокри кърпи, ензими за козметика и др.

 

Някои от основните ни партньри са Iberchem/ Spain, Payan Bertrand/ France,  Innovacos/US- Italy, JRS/ Germany, Gelita/ Germany.

 

IBERCHEM

 

Компанията е водещ производител на парфюмни композиции и разполага с богато портфолио  от аромати за всички видове приложения – козметика, аромати за колата и дома (иновативни разработки с патент (формули неутрализиращи източниците на лоша миризма), фина парфюмерия, продукти за персонална хигиена , патентована технология за „избухващ аромат“ в продуктите за  грижа за косата, ароматни свещи и битова химия- парфюмни композиции за агресивни среди, капсули за омекотители и течни перилни препарати, съставки за различни видове дезинфектанти.

 

Iberchem е основана през 1985 г. в гр. Мурсия, Испания, сред портокалови и лимонови гори, вдъхновение в създаването на завладяващи аромати, и бизнес модел, базиран на върхови постижения в производството, с дълбоко уважение към природата.

Компанията разчита на 20 съоръжения, включително осем производствени завода, стратегически разположени по целия свят, както и търговско присъствие в над 120 страни. Разполага със собствен отдел за развитие и иновация в технологии за аромати.

INNOVACOS

 

Innovacos/ САЩ-Италия е химическа компания, специализирана в R&I (Research & Innovation) и в производството на козметични съставки. Производител на иновативни и ориентирани към природата козметични специалитети, при стриктно спазване на международните стандарти и системи за сертифициране. Зелената философия движи всеки избор на иновации и бизнес стратегия, а разработването на нови активни и функционални съставки следва актуалните маркетингови тенденции.

PAYAN BERTRAND

Независима семейна френска компания, основана през далечната 1864 г. която присъства в повече от 60 страни по света и която изнася 90% от продукцията си в световен мащаб. Компанията е изградила в продължение на много години обширна мрежа на петте континента от опитни партньори и представители, за да предостави най-доброто обслужване на своите клиенти. Това също така позволява на компанията да подобри разбирането си за различни култури и познанията си за развитието на пазара.

 

Разположената в Грас компания има дългосрочна стратегия за хармонично развитие в дейността по производство на естествени съставки, заедно с ароматни съединения, увеличане на производствените си възможности, постоянна модернизация и усъвършенстване. Специализирани са в собствено производство

JRS

Основана през 1878 г., JRS Group има над 140 години опит. JRS Pharma е водещ производител на помощни вещества, предлагащ цялостно портфолио от решения за световната здравна научна индустрия.Техните центрове за научноизследователска и развойна дейност, производствени обекти и офиси за продажби, както и екипът за техническа поддръжка и отличеният с награди екип за обслужване на клиенти предлагат на клиентите си най-рентабилните и бързи решения, предлагайки отлична техническа поддръжка и услуги по биофармация, за справяне с нуждите и предизвикателствата при формулирането на продуктите на клиентите.

 

Портфолиото им включва и много съставки за козметика- продукти за емулсии, измивни бази, продукти за орална хигиена, натурални заместители на:

найлон, полиетилен, силиконови абразиви, борон нитрид, карбомери, силиконова пудра

 

Натурални съставки против бръчки, различни видове алгинати, съставки за мокри кърпи, слънзезащитни филтри, натурални оцветени пудри, нежни абразиви “зелена формула”, натурални сгъстяващи агенти, помътняващи агенти, съставки за дезинфектиращи продукти- различни видове, натурални съставки за прозрачни гелообразни форми, дентални почистващи таблетки, различни натурални съставки за продукти за орална хигиена- пасти за зъби, води за уста, съставки за безсулфатни шампоани, балсами и спрейове за коса, натурални съставки за сухи шампоани, различни съставки базирани на нишесте.

За повече информация:

Адриана Андреева  a.andreeva@astronchemicals.bg

ВИНО

Заедно с нашите партньори от Enartis (Italy) - световен лидер в производството на енологични материали, можем да предложим широка гама от продукти за винопроизводство, а именно:

Продукти за първична винификация - ензими, дрожди, хранителни вещества, коректори, танини и полизахариди за ферментация

Продукти за вторична винификация - стабилизиращи средства и бистрители, танини, манопротеини и полизахариди

Продукти за органично производство и пенливи вина

Основни суровини - калиев метабисулфит, винена киселина, ябълчена киселина, млечна киселина, натриева основа, диамониев фосфат и др.

​За контакти, нашият енолог:

Галина Капралева

g.kapraleva@astronchemicals.bg

bottom of page